Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: سفر رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه به ایران برای شرکت در نشست سه جانبه تهران به منظور بررسی موضوع سوریه، چند روز بعد از اتمام سفر جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به منطقه انجام شد. این در حالی است که اختلافات ایران و ترکیه در مورد پرونده‌های مختلف از جمله سوریه، شمال عراق و مسئله گذرگاه‌های تجاری میان ارمنستان و آذربایجان و منافع تهران در موارد مذکور، همچنان ادامه دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیدار رئیس جمهور ایران با همتای ترکیه‌ای خود منجر به تحکیم روابط دو جانبه و انعقاد قراردادهای تجاری در چارچوب گسترش مبادلات تجاری میان دو کشور شد.

در همین راستا، خبرگزاری مهر گفتگویی را با هدی رزق، کارشناس و پژوهشگر مسائل سیاسی ترتیب داده است که آن را مطالعه می‌کنید؛

این کارشناس سیاسی گفت: تحولات منطقه‌ای نقش مهمی در شیوه تعامل با پرونده سوریه در سایه نزدیک شدن ترکیه به شماری از پایتخت‌های عربی از جمله امارات و عربستان بازی می‌کند.

وی یادآور شد: موضوع جنگ روسیه و اوکراین، مسئله مهمی برای روسیه، ترکیه و ایران در نشست تهران بود. به ویژه اینکه تغییرات زیادی در منطقه رخ داده است و همین موضوع باعث می‌شود که کشورهای شرکت کننده در نشست آستانه به دنبال راه حلی برای مشکلات امنیتی و یکپارچگی سرزمینی سوریه و ثبات آن باشند؛ چرا که به اعتقاد ایران این موضوع به نوبه خود بر امنیت ترکیه نیز تأثیرگذار است.

هدی رزق تاکید کرد: ترکیه به منظور تصرف مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) به عملیات نظامی در شمال این کشور روی آورده و با عناصر مسلح مورد حمایت خود هماهنگی‌های لازم را انجام داده است که همین مسئله پیشتر منجر به اعتراض ایران شده بود.

این پژوهشگر سیاسی عنوان کرد: در پی آن ایران ابتکار عملی را از طرف امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه این کشور ارائه کرد که هدف اصلی آن تثبیت پیشنهادات نشست آستانه و کاهش تنش در مناطق تحت نزاع در سوریه بود. چه بسا نشست سه جانبه تهران نقطه عطفی در روابط میان سوریه و ترکیه باشد.

وی افزود: نشست تهران در پی تشکیل ائتلاف عربی – اسرائیلی در منطقه به رهبری آمریکا برگزار شد، ترکیه که مواضع خود را با برخی کشورهای عربی و اسرائیل هماهنگ می‌کند، باید در این زمینه موضع خود را مشخص کند؛ چرا که تل آویو تاکید دارد که این ائتلاف علیه ایران است. معادلات جدیدی در حال شکل گیری است که به نوعی بر ایران و ترکیه و در پرونده‌های منطقه‌ای، سیاسی، امنیتی و اقتصادی تأثیر می‌گذارد، همانطور که آینده این روابط از گزینه‌ها و تصمیم گیری های سیاسی آنکارا تأثیر خواهد پذیرفت.

هدی رزق تصریح کرد: تردیدی وجود ندارد که روابط تجاری ترکیه و کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق ایران ادامه خواهد یافت، به همین علت باید منافع مشترک و ساز و کارهای تحقق آن مورد بررسی قرار گیرد، چه بسا این نشست منجر به توسعه روابط تجاری منطقه‌ای بین سه کشور شود.

وی اظهار داشت: روابط روسیه و ایران با روابط روسیه و ترکیه متفاوت است، این تفاوت تنها شامل ائتلاف‌های استراتژیک نمی‌شود، بلکه به علت تحریم‌ها علیه روسیه و ایران نیز هست. دو کشوری که دارای منافع نفتی و گازی و موضع یکپارچه علیه سلطه آمریکا هستند. اما موضع آنکارا به خاطر ناتو و گزینه‌هایی که از سال ۲۰۲۱ در سیاست خارجی جدید خود به آن روی آورده است، متفاوت است زیرا این رویکرد جدید در سیاست خارجی، گزینه‌های آنکارا و فاصله ترکیه با سایر کشورها را بر اساس منافع این کشور تعیین می‌کند.

این پژوهشگر سیاسی در پایان گفت: تردیدی وجود ندارد که تلاش برای حل مسئله سوریه می‌تواند باعث ارتقای روابط تجاری و اقتصادی میان ترکیه و ایران شود. البته مسکو نیز می‌تواند در مسئله گشودن دروازه‌های تجارت میان دو کشور در قفقاز، ایفای نقش کند. همچنین این نشست می‌تواند در مسئله صادرات حبوبات از اوکراین و گشوده شدن درهای گفتگو و میانجیگری‌ها برای توقف جنگ روسیه – اوکراین نیز تأثیرگذار باشد.

کد خبر 5545203

منبع: مهر

کلیدواژه: نشست تهران روسیه ایران ترکیه سوریه روسیه اوکراین ایالات متحده امریکا عراق رژیم صهیونیستی ترکیه جنگ اوکراین سوریه فلسطین ایران افغانستان کرانه باختری اتحادیه اروپا سرگئی لاوروف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۲۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سانا، «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر امور خارجه بحرین امروز یکشنبه در سفری بی‌سابقه از آغاز جنگ سوریه پس از ۱۳ سال به دمشق رفت و با «بشار اسد» رییس جمهور سوریه دیدار کرد.

بنا بر گزارش سانا در این دیدار روابط دو کشور، راه‌های توسعه این روابط در تمامی زمینه‌ها در راستای منافع سوریه و بحرین و تلاش‌های بحرین برای موفقیت برگزاری نشست سران اتحادیه عرب در منامه طی ماه آینده میلادی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

همچنین اسد و الزیانی مهم‌ترین موضوعاتی را که در فهرست برنامه‌های نشست آتی سران اتحادیه عرب در راستای منافع مشترک کشورهای عربی و یکپارچه‌سازی تلاش‌ها برای رویارویی با چالش‌های مشترک کنونی وجود دارد، مورد رایزنی قرار دادند.

در این دیدار بشار اسد بر تقویت هم‌بستگی کشورهای عربی و اقدام مشترک برای تحقق ثبات در منطقه در سایه رخ‌دادها و تحولات جهانی تاکید کرد.

علاوه بر این «عبداللطیف بن راشد الزیانی» وزیر امور خارجه بحرین با «فیصل المقداد» همتای سوری خود نیز در محل ساختمان وزارت امور خارجه سوریه دیدار و رایزنی کرد.

گفتنی است «بشار اسد» رییس جمهور سوریه اواخر ماه مارس گذشته به صورت رسمی از سوی «حمد بن عیسی آل خلیفه» پادشاه بحرین برای حضور در نشست آتی سران اتحادیه عرب در منامه پایتخت این کشور دعوت شد. قرار است این نشست در تاریخ ۱۶ مه در منامه پایتخت بحرین برگزار شود.

اسد سال گذشته پس از ۱۱ سال تعلیق کرسی سوریه در اتحادیه عرب، برای نخستین بار در نشست سران این اتحادیه در جده پایتخت عربستان سعودی شرکت کرد.

کد خبر 6091370

دیگر خبرها

  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • نشست شش‌جانبه عربی در ریاض درباره غزه برگزار شد
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست
  • مخبر: تهران علاقه‌مند به گسترش مناسبات خود با بورکینافاسو است
  • مخبر: ایران به دنبال روابط برد - برد با دیگر کشورها است
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • رئیس‌جمهور: بازدید از اکسپوی تهران فرصتی بسیار ارزشمند برای آشنایی آفریقا با ظرفیت‌های ایران است